ESMU DZIMIS ZIEMASSVĒTKOS. Horeogrāfa Ilmāra Dreļa jubilejas koncerts

„Kādā aukstā, aukstā ziemas dienā vīrs gājis uz mežu malku cirst un , grūzdams dziļo sniegu, atradis kastīti un brīnumu atslēdziņu. Nu raudzīsim, kas tajā iekšā....” no latviešu tautas pasakas

Ilmārs Dreļs - horeogrāfs, deju pedagogs un muzikants, Rēzeknes tautas teātra aktieris – 50 gadu dzimšanas dienā ver vaļā savas radošās darbības lādi un aicina skatītājus uz emocionāli bagātu Ziemassvētku koncertu.

Ilmāra Dreļa jaunrades avots jeb brīnumu atslēdziņa ir patiesa mīlestība pret dzimto novadu Latgali un tās cilvēkiem.
Viņu iedvesmo tautas mūzika, dziesmas un dejas, tautas tradīcijas un humors, teātra spēle. Daudzu gadu nesavtīgā darbā ir audzis viņa talants un slīpēta mākslinieciskā meistarība.

I.Dreļs ir radījis un izveidojis daudzas tautas dejas: „Lūznavas dancis”, „Treis mōseņas”, „Ōzeits”. „Rozentovas kadriļa”, „Seši mazi bundzinieki”, ”Nautrēnu dancis”, „Sieņōs i sieņōs”, „Dagdas dancis”, „Dzied vai raudi tautu meita”, „Īdeņas dancis”, ”Vingerka”, „Podnieka sapnis”, „Čī, čā gūteņa”, „Tec, peļeite”, „Zynu, zynu tāvasātu”, „Kūmas”, „Ābrama polka”.
Vairākkārt ir saņēmis Lielo folkloras gada balvu. I.Dreļs ir bijis vairāku Vispārējo un Skolu jaunatnes Dziesmu un deju svētku virsvadītājs.

Viņš ir deju kopas „”Dziga” mākslinieciskais vadītājs, kapelas „Dziga” dibinātājs un dalībnieks.
Ilmāra Dreļa radošā darbība daudzus gadus ir saistīta ar Rēzeknes Tautas teātri, ir izspēlētas lomas izrādēs: Ibsena „Pērs Gints”, T Viljamsa „Samīdīto petūniju lieta”, R Blaumaņa „Zagļi”, L.Stumbres „Klasīte”, „Klusā daba ar dziedāšanu”, B Vaļpītra „Inteliģentais bezdarbnīks”, S.Mrožeka „Tango” , F Trasuna „Tu navaicoj manis, kaids asu”, latviešu tautas pasaku kaleidoskopā „Netici blēņām”, E. Ignatavičus „Obi lobi”, Dario Fo un Franka Rame „Brīvā laulība”, B. Vaļpītra „Patentēts inteliģents”.
Ar savu aizrautību, labestību un harizmu Ilmārs ir atvēris daudzu skatītāju sirdis.
Arī šī koncerta brīnumu atslēgas vārdi ir prieks, draudzība un mīlestība.
Koncerta 1.daļā pazīstamās tautas deja izdejos deju kopa „Dziga”, “Dziguči”, deju kolektīvi „Kūmas”, „ Zīlānietis”, “Austra”. Iemīļotās melodijas un dziesmas spēlēs kapela „Dziga”, “Bumburneicys”, folkloras kopa „Vīteri”, piedalīsies Rēzeknes Tautas teātra aktieri
Koncerta 2. daļā svētku noskaņu uzburs deju grupa „Dzirnas” Agra Daniļeviča vadībā, dejas teātra kompānija “Stars Well” horeogrāfes Lilijas Liporas vadībā, folkmūzikas grupa “VĪRS UN VĀRDS”.

Pirms koncerta, plkst.17.30 – blēņas ar ĶEKATNIEKIEM !!!

Koncerta radošā grupa: Ilmārs Dreļs, Māra Zaļaiskalns, Ināra Apele, Einārs Lipskis, Dace Baltkāje.

 
Nav gaidāmo pasākumu