Borisa Eifmana baleta teātris / RODĒNS

RODĒNS


Borisa Eifmana balets „Rodēns” veltīta izcilo skulptoru Ogista Rodēna un viņa skolnieces, mīļākās un mūzas Kamillas Klodelas liktenim un mākslai.
„Rodēna un Klodelas dzīve un mīlestība ir neparasts stāsts par diviem māksliniekiem sarežģītā un neparasti dramatiskā savienībā, kurā kopā savijusies kaislība, naids un radoša greizsirdība. Garīgā un enerģētiskā mijiedarbība starp skulptoriem ir unikāla – atrodoties līdzās Rodēnam Kamilla ne tikai dāvāja viņam iedvesmu, palīdzēja atrast jaunu stilu un radīt šedevrus, bet arī pārdzīvoja mērķtiecīgu sava talanta izaugsmi, pārvēršoties izcilā meistarē.
Pēc šķiršanās ar Rodēnu Klodela slīgst neprāta tumsā. Nelaimīgās dvēseli pārņem patoloģisks naids pret agrāko skolotāju un mīļoto, kas, kā uzskatīja Kamilla, viņai nozadzis dzīvi un talantu. Jaunajā baletā parādītas Rodēna ilgas pēc savas mūzas un sirdsapziņas mokas un garīgās saslimšanas pārņemtās Kamillas jeb tās neprātīgās Erīnijas, kurā viņu pārvērta nežēlīgais liktenis, uzmācīgie slimīgie murgi.
Ķermeņu valodā mēs šajā izrādē runājam par kaislību, iekšēju cīņu un izmisumu. Par visām tām cilvēces gara dzīves izpausmēm, kuras Rodēns un Kamilla ģeniāli atveidojuši bronzā un marmorā. Veidojot jauno baletu, es tiecos uz akmenī sastingušā mirkļa pārvēršanu nevaldāmā un emocionāli piesātinātā ķermeņa kustību straumē.”


Boriss Eifmans

 
Nav gaidāmo pasākumu