Pasaules skaistākās operetes vienā Galā koncertā /10 PASAULES OPERETES/

10 pasaules operetes


Pasaules skaistākās operetes vienā Galā koncertā!
Muzikālais teātris "Pēterburgas Operete"
Mūzika: J. Štrauss, I. Kalmans, F. Lehars, A. Kolkers, Krauss, G. Gladkovs, B. Aleksandrovs
Režisors inscenētājs: S. Samorodova, Krievijas Federācijas Nopelniem bagātais mākslinieks S. Šalagins
Ilgums: 3 stundas (1 starpbrīdis)
Mākslinieciskais noformējums: Oļegs Molčanovs
Baletmeistars: Nikolajs Reutovs
Kostīmu māksliniece: Nika Velegžaņinova
"10 pasaules operetes" - nav tikai koncerts, tas ir klasisko operešu dziesmu un melodiju teātralizētais šovs. Akadēmisko darbu fragmenti ar savu vieglu un rotaļīgu dramaturģiju, bet dažkārt ar ironisku zemtekstu, dāvā skatītājiem neaizmirstamu vakaru, pilnu ar smiekliem un jautrību. Krāšņi tērpi un horeogrāfija lieliski papildina Pēterburgas Operetes teātra slaveno solistu dzirkstošos priekšnesumus. Piedāvātā programma veido vienotu un valdzinošu operešu melodiju virpuli.

Operetes mīļotāji ar patieso prieku izbaudīs spožākas ārijas, dziesmas un duetus no 10 pasaulē pazīstamākajām operetēm:

"Sikspārnis"
"Silva"
" Misters Ikss "
"Jautrā atraitne"
“Grāfiene mārica”
"Truffaldino no Bergamo"
"Bajadēra"
"Borgia"
"Džudita"
"Parastais brīnums"

Šo unikālo operetes šedevru programmu ir atzinīgi novērtējuši daudzu pasaules valstu skatītāji.
Izrādes režisori Svetlana Samorodova un Sergejs Šalagins savos iestudējumos vēršas pie cilvēku jūtām, izvirzot priekšplānā mīlas kolīzijas. Izrādes scenogrāfa Oļega Molčanova veidotās dekorācijas turpina slaveno krievu mākslinieku Rēriha, Vrubeļa, Korovina klasiskās tradīcijas. Dizaineres Nikas Velegžaņinovas darinātie greznie aktieru tērpi ir augstas mākslinieciskās jaunrades apliecinājums.Pēterburgas Operetes teātra lepnums ir tās talantīgie un perfekti izglītotie solisti, kas vienmēr iepriecina savus skatītājus ar profesionāli izpildītajām sarezģītajām vokālajām partijām un virtuozo horeogrāgiju labākajās krievu klasiskās teātra skolas tradīcijās. Izrādes horeogrāfs ir pasaulslavenais baletmeistars Nikolajs Reutovs.
Teātra mākslinieciskais vadītājs un direktors - Krievijas Federācijas Nopelniem bagātais mākslinieks Sergejs Šalagins ir absolvējis GITIS Muzikālā teātra fakultāti, ir mākslas lielmeistaru - režisora Borisa Pokrovska, diriģenta Genādija Roždestvenska, horeogrāfa Mihaila Kisļarova māceklis un krievu operetes teātra tradīcīju turpinātājs. Teātra mākslinieciskais pamatprincips – cilvēka garīgā dzīve.
Muzikālā teātra “Pēterburgas Operete” Galā koncerts “10 labakās pasaules operetes” ir lieliska un ilgi gaidīta dāvana visiem šā žanra cienītājiem.

 
Nav gaidāmo pasākumu