Latvijas Radio koris. Sakrālie dziedājumi. Satikšanās

Latvijas Radio koris
Diriģents Kaspars Putniņš

Programmā:
Johanness Brāmss - “Zwei Motetten” op 74 
Tomass Luiss de Viktorija - Kyrie, Gloria, Credo no “Missa Salve” 
Ivans Mūdijs - “When Augustus Reigned Alone Upon Earth”
Ivans Mūdijs - “Babbu nostru”
Viktorija Vita Poļova - “Mati sveta” 
Viktorija Vita Poļova - “Deva dnes”
Brita Bīstrema - “To måner”
Tomass Luiss de Viktorija - Sanctus, Benedictus, Agnus Dei no “Missa Salve” 

Sakrālo dziedājumu cikla koncertā gaidāma satikšanās ar renesanses un 21. gadsimta zviedru, angļu, ukraiņu un vācu komponistu kormūziku. 
Spāņu renesanses komponista Tomasa Luija de Viktorijas ‘‘Missa Salve’’ iemieso 16. gadsimta vokālās polifonijas zelta laikmetu ar tās apskaidroto daiļumu, skaņuraksta tīrību un vijīgo dubultkora sabalsojumu. 
Angļu komponists, pazīstamais ‘‘Gramaphone’’ apskatnieks Aivens Mūdijs vēl pirms došanās mūžībā 2024. gada sākumā īpaši Latvijas Radio korim tika uzrakstījis Tēvreizi ‘‘Babbu nostru’’ sardīniešu valodā, kas koncertā piedzīvos pirmatskaņojumu. Būdams Ekumēniskās Konstantinopoles patriarhāta priesteris un Džona Tavenera māceklis, viņš smēlās iedvesmu no Austrumu Pareizticīgās baznīcas dziedājumiem. 
Zviedru komponistes Britas Bīstremas daiļrade tiek raksturota kā ‘‘dzirkstoša’’ un  ‘‘acīmredzami skaista’’, ar ‘‘tai piemītošu jūtīgu skaņas rezonansi un virstoņu bagātību’’. Kora darbs ‘‘To måner’’ (‘‘Divi mēneši’’) tapis kā veltījums dāņu komponistam Pēram Nergordam 90. gadu jubilejā, apcerot Nergorda muzikālajai pasaulei tuvas tēmas –  sapņus, pavadoņus un pavedienus. 
Ukraiņu skaņradei Viktorijai Poļevai skaņdarbus ir pasūtījuši vadošie laikmetīgās mūzikas izpildītāji, tostarp Gidons Krēmers un ‘‘Kronos’’ kvartets. Kopš 20. gadsimta 90. gadu beigām komponiste pievērsusies jaunajai vienkāršībai, padziļinātām sakrālo tekstu studijām un to iemiesošanu mūzikā, kā tas dzirdams kora miniatūrās ‘‘Šodien Jaunava’’ un ‘‘Dievmāte’’. 

 
Nav gaidāmo pasākumu