PRINCESE UZ ZIRŅA - muzikāla pasaka ar jokiem

Izrāde, kuras pamatā ir viesiem zināmā un tradicionālā pasaka, asprātīgā veidā stāsta par to, kas notiek, ja bērnus pārmērīgi lutina un izdabā visām viņu vēlmēm. Lugas darbība notiek krāšņā un nenoteiktā pasaku laikmetā ar fantāzijas elementiem un mūsdienīgiem akcentiem.
Izrāde skatītājus vedīs gan pasakainā karaļpilī, gan mūsdienīgā skolā, gan burves – ekstrasenses salonā, gan sapņu pasaulē.


Saktītāji tiks pārsteigti ar ļoti mūsdienīgiem notikumiem, ko mums paver Skype iespējas - princešu konkurss, kurā piedalās bērnu un tīņu iemīļotās popzvaigznes, skaistumkaralienes, skolotājas un karalienes saruna neklātienē utt.
Izrādes galvenā vērtība ir asprātīgie teksti, skaistās dziesmu melodijas, videoprojekcijas, tērpi un dejas.
Piedalās: Karaliene Elizabete 7 - Indra Burkovska (Nacionālā teātra aktrise, kura šogad svin savu 60 gadu jubileju), Princis Čārlzs - Marģers Eglinskis (Liepājas teātra vadošais aktieris, izcils komiķis un dziedātājs), Sarmīte Prule (TV šovu zvaigzne) Laila Ilze Purmaliete (dziedātāja un mūzikas autore) Skolotāja - Regīna Devīte u.c. Kopā uz skatuves darbosies seši pasakas tēli.

Dziesmu fragmenti:
https://www.youtube.com/watch?v=iW6CFQNBSdQ
Izrādes mērķauditorija ir bērni vecumā no 4 līdz 15 gadiem un pieaugušie.
Izrādes ilgums ir apmēram 1stunda 20 minūtes.
Skolotājiem ar bērnu grupu (12 bērni) ieeja bez maksas.
Biļešu cena: 4.00 un 5.00 EUR
Biļetes iepriekšpārdošanā kultūras namos un “Biļešu Paradīzes” kasēs
BIĻEŠU REZERVĀCIJA UN INFORMĀCIJA:
(+371) 9000 2000 (darba dienās 10:00 - 18:00, maksa par zvanu 0.69 €/min t.sk. PVN)
Jaunais teātris līdz šim bērniem izrādijis muzikālas izrādes: “Trīs sivēntiņi un Cūkmens” , “Ansītis un Grietiņa”, rokopera “Olivers” Arēnā Rīga, “Viens pats Ziemassvētkos 1.,2., un 3. daļa”, “Mūsdienu pasaka par Pelnrušķīti”, “Robins Huds”, “Blumkvists Meistardetektīvs”, u.c. .
No atsauksmēm par izrādi:
Dr.paed. Anita Skalberga -
“Tad princis ņēma viņu par sievu, jo nu zināja, ka viņam ir īsta princese, un zirnis nonāca retumu muzejā, kur tas vēl šobaltdien redzams, ja vien kāds to nav paņēmis.”
Zirni no muzeja priekš bērniem (arī vecākiem un skolotājiem) uz laiku paņēmis Jaunais Muzikālais Teātris, lai stāstītu par mazajiem prinčiem, princesēm un viņu dzīvi mājās un skolā.
Aktrise Indra Burkovska ir karaliene, kas lieliskā tēlojumā parāda, kā var augt un mūžam neizaugt mazs princis (Marģers Eglinskis, izcils komiķis prinča lomā). Savukārt, princeses māmiņa (Laila Ilze Purmaliete) atklāj meiteņu jeb princešu audzināšanas noslēpumus. Princese, kuru atraktīvi atveido Sarmīte Prule, ir īsta mūsdienu meitene.
Aktieru komandu vieno prieks spēlēt bērniem, bez īpaši uzslāņotas bērnu stilistikas. Dziesmas, dziesmu teksti izklausās tik “anderseniski”, radot izjūtu, ka varbūt šī visiem zināmā pasaka kādreiz ir bijusi daudz garāka. Šoreiz skatītājam nav svarīgi, cik viņam gadu (pasakas vienmēr der visiem vecumiem), ikvienam tā būs jauna pieredze. Pasakas interpretācija, kuru radījusi Ilze Trumpe, pelnījusi uzslavu par gatavību riskēt ar sarunām par bērnu (prinču un princešu) audzināšanu. Nesatraucieties, Kristiana Andersena pasaka nav “cietusi”, ir tikai ieguvusi!
Ziemeļvalstu vidusskolas 4.kases skolniece Ieva Grundmane -
Man izrāde ļoti patika un visām manām draudzenēm arī. Īpaši man patika ekstrasense. Viņa bija ļoti gudra un viltīga, jo atkārtoja to pašu , ko teica karaliene, bet karaliene domāja, ka ekstrasense to ir izdomājusi. Karaliene izskatījās kā īsta karaliene, bet princese bija paŗāk izlutināta. Princeses jau lutina, bet, domāju, ka ne tik ļoti. Princis bija smieklīgs. Izrāde bija ļoti jautra un bieži vajadzēja smieties.
Ilggadēja pedagoģe, tagad pensionāre Astrīda Trumpe –
Īpaši ir jāizceļ izrādes vizuālais noformējums. Reālās, greznās un reizē dinamiskās pils ainas ieved skatītājus burvīgā pasakas noskaņojumā. Greznie tērpi un mūzika rada veseluma iespaidu ar tekstu un sižetu.
Kaut arī izrādes mēķauditorija ir bērni, tā uzrunā un saista arī pieaugušos. Bez sausas kritiskas didaktikas sižets risina un atklāj pārmērīgas mīlestības kļūdas un liek par to pasmaidīt.
Patiesu dzīvību un dinamiku izrādē rada meklētās, “īstās princeses” lomas atveidotāja Sarmīte Prule. Viņa ne tikai spēlē lomu, bet arī vēsta skatītājiem izrādes ideju. Jaunās paaudzes sajūsmu izraisa viņas žesti un horeogrāfija. Viņas tēls raisa skatītāju smieklus un simpātijas. Lieliska saspēle izrādē izdodas princesei ar viņas māti (L.I.Purmaliete). Viņas vienu otru redz, dzird un aktīvi komunicē.
Izrādes ritējums ir ļoti spraigs, tiek piesaistīti visu vecumu skatītāji, katru uzrunājot atšķirīgi, tomēr nezaudējot vēstījuma veselumu.
Ar labestīgu smaidu, izrādes veidotāji ir parādījuši sabiedrības seklumu, mietpilsonistisko aprobežotību un augstprātību, kas nav tikai šodienas, bet gan mūžīga cilvēces nepilnība. Paldies, par brīnišķīgo izrādi!

 
Nav gaidāmo pasākumu