Saulkrasti Jazz 2017 /22.07. Sestdiena/

Starptautiskais Saulkrastu džeza festivāls ir zināms džeza mūzikas interesentiem un mūziķiem ne tikai Latvijā, bet arī ārpus tās, un izveidojis noturīgas pozīcijas savas mērķauditorijas apziņā kā festivāls, kas atbilst augstiem kvalitatīvajiem kritērijiem.
Festivāls notiek katru gadu jūlija mēnesī, kopš 1997.gada. Šogad tas jau 20. reizi, un, kā vienmēr, piedāvās izcilu džeza mūziķu koncertus un jauno mūziķu meistarklases.

Festivāla pēdējā dienā apmeklētājus priecēs latviešu diksilends “Sapņu Komanda”. Spēlfilmas ”Sapņu komanda 1935” skaņu celiņa veidošanai 2013. gadā tika izveidots raksturīgs 1930. gadu džeza ansambļa – diksilenda sastāvs, kurā tika pieaicināti vadošie Latvijas džeza mūziķi. Ieraksta procesā pavisam negaidīti jau no pirmajām skaņām izveidojās jauns, brīnišķīgi un oriģināli skanošs džeza kolektīvs, kas piedāvās jaunu koncertprogrammu.
Pasākuma turpinājumā ar viegliem, sievišķīgiem pirkstu klikšķiem lietuviešu apvienība The Ditties ievedīs klausītāju trīsdesmito gadu džeza mūzikas zelta laikmetā, kad pār pasauli valdīja mūzika. The Ditties ir vienīgais šāda veida ansamblis Lietuvā (un, visticamāk, arī ārpus tās robežām) – satriecoši elegants, izsmalcināts un neiedomājami gaumīgs.
20. jubilejas festivāla noslēgumā spēlēs šī gada īpašais viesmākslinieks Jimmy Dludlu. Mākslinieka īpašais mūzikas stils radies apvienojot gan tradicionālos, gan modernos džeza elementus. Jāatzīst, ka Jimmy Dludlu daudz ir ietekmējies no Wes Montgomery, George Benson un citām Dienvidāfrikas leģendām, tādām kā Miriam Makeba, Letta Mbulu, Hugh Masekela, Themba Mokwena un Allen Kwela. Viņš burtiski slīkst Rietumu, Centrālāfrikas un Latīņamerikas mūzikas ritmos un skaņās, taču viņa pirmā, lielā un nemainīgā mīlestība ir džezs!

 
No upcoming events