Saulkrasti Jazz 2017 /20.07. Ceturtdiena/

Starptautiskais Saulkrastu džeza festivāls ir zināms džeza mūzikas interesentiem un mūziķiem ne tikai Latvijā, bet arī ārpus tās, un izveidojis noturīgas pozīcijas savas mērķauditorijas apziņā kā festivāls, kas atbilst augstiem kvalitatīvajiem kritērijiem.
Festivāls notiek katru gadu jūlija mēnesī, kopš 1997.gada. Šogad tas jau 20. reizi, un, kā vienmēr, piedāvās izcilu džeza mūziķu koncertus un jauno mūziķu meistarklases.

Festivāla ceturtās dienas koncertprogrammu ievadīs trio no Krievijas. Drosmīga un inovatīva sadarbība radījusi grupu KLE2GO, kura sastāvā muzicē mākslinieki no Maskavas, kuri pazīstami ar savu atšķirīgo spēles stilu, profesionalitāti un ievērojamu mūziķu karjeru.
Festivāla klausītājiem ceturtajā dienā spēlēs arī Big Band “Jelgava” kopā ar Cecile Verny. Bigbends Raita Ašmaņa vadībā piedāvā Ellai Ficdžeraldai veltītu koncertprogrammu, par solisti aicinot Kotdivuārā dzimušo dziedātāju Sesilu Vernī. Kopš 1987. gada viņas vadītais džeza kvartets ir regulāri koncertējoša vienība, mūziķi kopā ieskaņojuši arī deviņus kompaktdiskus un apbalvoti ar Eiropas Džeza balvu. Sesila plūkusi uzvaras laurus dažādos konkursos Francijā un Vācijā, sadarbojusies ar Freiburgas Filharmonijas orķestri un kopš 2006. gada arī ar prestižo WDR Big Band, ar kuru nesenākā sadarbība bija 2016. gada jūlijā, atskaņojot fragmentus no Djūka Elingtona Sakrālā koncerta. Kopā ar WDR Big Band veidojusi programmu par godu Billijai Holidejai, bet tagad kopā ar bigbendu svinēs Ella Ficdžeraldas simtgadi, atskaņojot tādus hitus kā „A-Tisket, A-Tasket”, „Caravan”, „All Of Me” un citus.

 
No upcoming events