Saulkrasti Jazz 2017 /19.07. Trešdiena/

Starptautiskais Saulkrastu džeza festivāls ir zināms džeza mūzikas interesentiem un mūziķiem ne tikai Latvijā, bet arī ārpus tās, un izveidojis noturīgas pozīcijas savas mērķauditorijas apziņā kā festivāls, kas atbilst augstiem kvalitatīvajiem kritērijiem.
Festivāls notiek katru gadu jūlija mēnesī, kopš 1997.gada. Šogad tas jau 20. reizi, un, kā vienmēr, piedāvās izcilu džeza mūziķu koncertus un jauno mūziķu meistarklases.

Festivāla trešajā dienā apmeklētājiem būs iespēja klausīties trīs lielisku grupu priekšnesumus. Zviedru apvienības LSD Trio muzikālais izpildījums sevī ietver plašu noskaņu spektru - skarbums, neziņa, maigums, vieglums, bet pati mūzika pildīta ar prieku, līksmību un lipīgiem svinga ritmiem.
Visu trīs Baltijas valstu grupa Heavy Beauty savā mūzikā apvieno hārdroku un džeza improvizāciju. Grupas centrālais instruments ir reti izmantotais basa saksofons, kura plašais skanējums spēj mainīties no klasiski gaumīga skaistuma, līdz nepastrādāti raupjai skaņai.
Trump Conception ir orķestris, kas izpilda komponista un basa spēles meistara Janno Trump kompozīcijas. 2016.gadā klajā nāca orķestra debijas albums “One”, kas guva augstu novērtējumu vietējās mūzikas žurnālistikas aprindās un tika izvēlēts par “mēneša albumu” Radio Tallinn raidstacijā.

 
No upcoming events