Inese Galante un draugi Lieldienu koncerts AGNUS DEI

Inese Galante ielūdz uz ikgadējo Lieldienu koncertu

Pirms Lieldienām, 12. aprīlī plkst. 19.00, Rīgas Domā notiks ikgadējais koncerts „Inese Galante un draugi. Agnus Dei". Kā ierasts, šajā vakarā izcili klasiskās mūzikas izpildītāji, starp kuriem būs operas dīva Inese Galante, kontrtenors Sergejs Jēgers, ērģelnieks Aivars Kalējs, kā arī konkursa „Ineses Galantes talanti" laureāti, klausītājiem piedāvās Lieldienām tradicionālu garīgo mūziku.

 

Piedalās:

Inese Galante, soprāns

Sergejs Jēgers, kontrtenors

Aivars Kalējs, ērģelnieks

Ineses Galantes talantu konkursa laureāti

 

Koncerta dalībnieki

 

Soprāns Inese Galante ir izcila Latvijas operdziedātāja, kura guvusi ievērību ne tikai Latvijā, bet arī pasaules mērogā, uzstājoties prestižos operteātros un koncertzālēs. Par Galantes popularitāti liecina viņas albumu reitingi, starptautiska mēroga apbalvojumi, kā arī pozitīvās atsauksmes no ārvalstu kritiķiem. 2013. gadā dziedātāja dibinājusi Ineses Galantes fondu, kurš rīko festivāluSummertime. Aicina Inese Galante, muzikālo talantu konkursu, kā arī virkni koncertu visā Latvijā.

 

Kontrtenors Sergejs Jēgers aktīvi koncertē Latvijā un ārvalstīs, sniedzot gan solokoncertus, gan piedaloties izvērstas formas opusu atskaņojumos, gan arī iesaistoties teātra izrādēs. 2005. gadā viņš kā vienīgais kontrtenors ierindojās 25 finālistu vidū un ieguva godpilno 6. vietu prestižajā raidsabiedrības BBC konkursā Pasaules dziedātājs 2005 Velsā (Cardiff Singer of the World 2005). Izdevis trīs soloalbumus. 

 

Aivars Kalējs – viens no izcilākajiem Latvijas ērģelniekiem, aktīvi koncertē Latvijā un ārvalstīs. Sadarbojies ar virkni pazīstamu Latvijas dziedātāju, diriģentu u. c. Ir viens no Rīgas Doma koncertējošajiem ērģelniekiem, Jaunās Sv. Ģertrūdes baznīcas ērģlenieks un Rīgas Doma kora skolas zēnu kora ērģelnieks.

 

„Inese Galante un viņas draugi – jau zināmi mākslinieki, kā arī jaunie talanti – daudz uzstājas dažādās Latvijas pilsētās, lai ikkatrs mūsu valsts iedzīvotājs varētu klausīties izcilas kvalitātes mūziku un redzēt tās izpildītājus. Turklāt koncertu cikls sniedz lielisku iespēju konkursa „Ineses Galantes talanti" laureātiem gūt koncertu pieredzi. 

 

Ineses Galantes fonds velta lielu uzmanību mūzikas un kultūras popularizēšanai, ik gadu piesaistot arvien vairāk klausītāju. Fonda pārstāvji norāda, ka viņu nolūks ir radīt mūziku – operu, vieglo klasiku, pasaules mūziku, instrumentālās un džeza kompozīcijas –, kas ir pieejama ikvienam neatkarīgi nodzimuma, vecuma un sociālā stāvokļa.

 

Mūzika vieno cilvēkus un sirdis!

 

 
No upcoming events