Jūrmala Jazz. Cyrille Aimee.

"Satriecoši radoša... ar izcilu skanējumu, svaigām idejām un nevainojamu ritmu, viņa godā tradīciju, neieslīgstot pagātnes valgos.”

/The Wall Street Journal/

“Emē ir atklāsme”

/The New York Times/

Sirila Emē (Cyrille Aimée) ir franču−dominikāņu izcelsmes dziedātāja, kura lielāko daļu savas dzīves ir pavadījusi Francijā. Bērnību Sirila aizvadīja Samuā pie Sēnas (Samois-sur-Seine), kur, ziņkāres dzīta, mēdza izlavīties pa guļamistabas logu, lai aizietu uz tuvējo čigānu apmetni, kas bija pārpildīta ar ikgadējā Džango Reinharta (Django Reinhardt) festivāla apmeklētājiem. Drīz vien viņa iemīlēja čigānu mūziku un dzīvesstilu, tāpēc turpmākajos gados kopā ar saviem draugiem melomāniem ceļoja pa Eiropu, dziedādama uz ielām. Klejojumu gaitās viņa nonāca Montrē (Montreux) Džeza festivālā, kur 2007. gadā dziedātāju konkursā ieguva pirmo vietu un finansējumu pašas izdotajam albumam.

Izdzirdējusi, ka Francijas televīzija ir izsludinājusi ASV jauno izpildītāju šova „Amerikāņu elks” franču versijas dalībnieku atlasi, Emē pieteicās un iekļuva finālā. Tomēr, uzzinot, ka viņa nevarēs dziedāt brīvi izvēlētas dziesmas, čigānietes asinis sāka kūsāt, un jaunā dziedātāja klaji novērsās no konkursa.

Drīz pēc šī notikuma Sirila pārvācās uz ASV, kur 2010. gadā iekļuva leģendārā Teloniusa Monka (Thelonious Monk) Starptautiskā džeza vokālistu konkursa finālā, un 2012. gadā Emē jau plūca laurus Sāras Vonas (Sarah Vaughan) Starptautiskajā džeza vokālistu konkursā.

Emē talants nepalika nepamanīts arī Stīvena Zondhaima (Stephen Sondheim) ausīm, kurš viņu izvēlējās dalībai Encores Special Presentation mūziklu programmā, lai 2013. gada novembrī uzstātos kopā ar Bernadeti Pītersu (Bernadette Peters) Ņujorkas izpildītājmākslas Mekā City Center.

  1. gada augustā laikraksts The New York Times Emē pirmo, ierakstu studijā tapušo albumu It’s a Good Day novērtēja kā “drosmīgu uznācienu, kas ir pasniegts ar smaidu”. Ar savu otro albumu Let’s Get Lost, kas ir ierakstīts studijā Mack Avenue Records, spilgtā jaunkundze ir kļuvusi par pilntiesīgu mākslinieci.

Let’s Get Lost, Sirilas Emē otrais albums, ko māksliniece ir izdevusi ierakstu kompānijas Mack Avenue Records paspārnē, izceļ spilgtās dziedātājas dažādās puses. Pēc iespaidīgiem priekšnesumiem divu gadu laikā visā pasaulē, iepazīstinot klausītājus ar albuma It’s A Good Day repertuāru, Emē atminas savu muzikālo un personīgo izaugsmi, stāstot par jaunu, tikko dzimušu mīlu, kas nu ir sasniegusi pilnbriedu.

Koncertos Emē pavada divi ģitārspēles brīnumbērni Adriēns Moiņjārs (Adrien Moignard) un Maikls Valeanu (Michael Valeanu), kā arī Austrālijas ritma instrumentālisti - basists Sems Enings (Sam Anning) un bundzinieks Radžs Džajavīra (Raj Jayaweera), kuru muzicēšana ir tik ļoti cieši savijusies, ka, šķiet, visas skaņas rada viena persona. Emē šim skanējumam pievieno domīguma pilnas nianses papildus savam ierastajam dedzīgumam, tādējādi paverot skatu uz rūgtensaldu dziļumu, kas klausītājus uz mirkli ievilina nejaušā fantāziju pasaulē.

 
No upcoming events