M.J. Pjatņicka Valsts Akadēmiskais krievu tautas koris

Izslavētais M. Pjatņicka Valsts Akadēmiskais krievu tautas koris 12. jūnijā Dzintaru koncertzālē, sākums plkst. 20:00
Pasaulē slavenākais tautas koris no Krievijas. Varenās un skanējumā unikālās balsis koncerta programmā pavada tautas instrumentu orķestris un aizrautīgas dejas.
Neparastais kora, muzikantu un deju kolektīvs glabā vēsturisko piemiņu ar neatkārtojamo un tikai Pjatņicka korim piemītošo izpildījuma stilu un unikālu repertuāru. Kora augsto dziedāšanas kultūru novērtē visā pasaulē. 2011. gadā M. J. Pjatņicka koris svinēja savas pastāvēšanas simtgadi. Mitrofans Pjatņickis kori dibinājis 1911. gadā. Toreiz muzikants no Voroņežas guberņas meklēja nomaļos lauku reģionos meklēja talantīgus dziedātājus, tur pat arī atrodot dziesmas. Pirms 100 gadiem korī ietilpa tikai 18 cilvēki, bet laika gaitā to sastāvs būtiski palielinājies, izveidota dejas grupa un tautas instrumentu orķestris. Tagad kolektīvā ietilpst vairāk nekā 80 izpildītāji, kuru vidū ir daudzu prestižu konkursu un prēmiju vairākkārtēji laureāti.
Kora sastāvs katru gadu tiek atjaunots ar jauniem talantiem – dziedātājiem, muzikantiem un dejotājiem, kas sniedz pasaules līmeņa krāšņas koncerta programmas.
Šajā kolektīvā galvenais dziedātāju unikālās balsis. Tik pat neparasta un pievilcīga ir kora kostīmu kultūra. Mūsdienās kolektīvs pārtapis par Mitrofana Pjatņicka zemnieku kori, tērpjoties sarafānos un jakās, bet galvās sienot vienkāršus lakatus vai kokošņikus. Kostīms nenovērš uzmanību, bet pastiprina katra mākslinieka emocionālo stāvokli. Puiši uz skatuves strādā tikai baltos kreklos. Viss ir skaisti, atturīgi un eleganti.

Pjatņicka koris jau sen kļuvis par Krievijas simbolu – patiesu un dabisku.
Koncertu atbalsta KF Vēstniecība Latvijā, Valsts Kultūrkapitāla fonds, kompānijas “Uralhim” un “Severstaļ”. Galvenais informatīvais partneris – Pirmais Baltijas kanāls.
Biļetes var iegādāties Dzintaru koncertzāles un tīkla „Biļešu paradīze” kasēs, www.bilesuparadize.lv.
Informācija par koncertu www.artforte.lv
Papildus informācija par kolektīvu: http://www.pyatnitsky.ru/

 
No upcoming events