Brīvdienu mūzika: Raimonds Ozols.

 

2017. gadā Dzintaru koncertzāle klausītājiem piedāvā jaunu un demokrātisku koncertu ciklu “Brīvdienu mūzika”. Šajos koncertos tiks gaidītas ģimenes, jaunieši vai seniori, kas vēlas apmeklēt koncertu dienas gaišajā laikā, apvienojot to ar jauku pastaigu gar jūru un nesteidzīgu brīvdienu maltīti jaunajā Dzintaru koncertzāles restorānā Maestro.

 

Koncertu vadītāja lomā iejutīsies atraktīvais, publikas un koristu iemīļotais diriģents Jānis Ozols. Viņš koncertus iecerējis kā sarunu ar māksliniekiem par mūziku un dzīvi. “Gaidu “Brīvdienu mūzikas” koncertus ar neviltotu prieku un cerībām, ka varēsim ieinteresēt tos klausītājus, kuri varbūt ikdienā nav tik bieži koncertu apmeklētāji. Ļoti labi apzinos, ka ne visi ir spējīgi noklausīties divdaļīgu koncertu un ne visi klausītāji spēj izanalizēt muzikālās nianses, kuras izpildītājs cenšas atskaņot un domāju, ka tas bieži vien nemaz nav svarīgākais. Svarīgi ir izbaudīt, sajust, aizmirsties un atslēgt ikdienas rūpju režīmu. Šajos koncertos mēs runāsim ar māksliniekiem, iepazīsim viņus arī kā cilvēkus, apspriedīsim pa kādai aktualitātei un, protams, baudīsim izcilu mūziku nepiespiestā atmosfērā!”

Raimonds Ozols ir dzimis 1964. gada 19. jūnijā Jūrmalā un ir Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra pirmo vijoļu grupas koncertmeistrs  kopš 1995. gada, kas savā darbībā ir plaši pazīstams un starptautiski augsti novērtēts  vijolnieks. Viņa spēles profesionālā kvalitāte tiek vērtēta vienlīdz augstu gan klasiskajos  mūzikas gan  popularās mūzikas žanros. Raimonda Ozola  vijoles skanējums ir unikāls tā īpaši samtainā skanējuma ,, perfektā tehniskā izpildījuma un  emocionālā dziļuma dēl, kas neatstāj klausītājus vienaldzīgus. Savā radošajā darbā Raimonds Ozols ir pievērsies simfoniskajai, kamermūzikai un solo karjerai- arī populārajos žanros, ko mūzikas profesionāļi un kritiķi vērtē kā  veiksmīgu 21 gs. klasiskās mūzikas interpretāciju  , tādējādi radot interesi par klasisko mūziku ļoti plašam klausītāju lokam. Spēlē gan akustisko, gan digitālo vijoli.

 
No upcoming events